Studio Yoga-Wise

Kleverlaan 39, 2061 TC Bloemendaal

t: 06-1373 6856

e: yvonne.dekker@quicknet.nl

KvK 34386742

Compleet pakket van fysieke en mentale ontspanning

In de lessen klassieke yoga wordt uitgebreid geoefend en krijgen de volgende elementen los van elkaar of verweven de aandacht:

  • voorbereidende ontspanning
  • losmaken van het lichaam
  • hatha yoga
  • uitgebreide ontspanning
  • adem- en energiebeheersing
  • meditatie

Voorbereidende ontspanning

We beginnen met een ontspannende ademoefening. Je leert je aandacht naar binnen te richten en te observeren hoe het op dit moment zowel in fysiek, emotioneel als mentaal opzicht met je gaat. Je wordt je bewust van waar er spanning of stijfheid in je lichaam zit, welke gevoelens en gedachten er zijn en hoe je die kan gaan loslaten.

Losmaken van het lichaam

We doen lichte oefeningen voor de spieren, gewrichten en klieren om het lichaam los te maken en afvalstoffen af te voeren.

Hatha Yoga

Door middel van hatha yogahoudingen (asana's) werk je aan een soepeler en tegelijk krachtiger lichaam. De energie gaat meer stromen en er ontstaat een gevoel van vitaliteit.

Uitgebreide ontspanning

Je wordt meegenomen in een uitgebreide ontspanning langs alle delen van het lichaam. Er wordt gebruik gemaakt van visualisaties of contact gemaakt met een of meerdere energiepunten in het lichaam (chakra's). Je ervaart een diepe staat van rust en ontspanning wat een bijdrage kan leveren aan het overwinnen van spanning en stress.

Adem- en energiebeheersing

Een correcte manier van ademhalen is van essentieel belang voor een goede gezondheid. In de lessen wordt hieraan dan ook veel aandacht besteed. Je leert je eigen manier van ademhalen te observeren en je krijgt uitleg over een gezonde en effectieve manier van ademen. We oefenen met verschillende ademtechnieken (pranayama) die je kunnen helpen om meer rust en balans te ervaren.

Meditatie

We eindigen de les met meditatie. Je leert verschillende manieren om te mediteren, zoals zit- en loopmeditatie. Meditatie brengt je in contact met de stilte in jezelf. Regelmatige beoefening leidt tot een gevoel van harmonie en afgestemd zijn. Je ervaart door de dag heen meer emotionele en mentale rust.

Tijdstippen

Kijk bij Programma.

Meer weten of aanmelding?

Bel of email Yvonne Dekker op 06 1373 6856, yvonne.dekker@quicknet.nl